Utetrening

ALLEREDE i midten av februar kan vi merke at det går mot lysere tider. Det blir tidligere lyst om morgenen og det er lenger lyst og lysere om ettermiddagen. Det gjør noe med oss nordboere. I mørketiden lengter vi etter lys og varme og gleder oss til sol og sommer.

FOR mange blir det også lettere å komme seg ut på tur og trening når det er lysere ute. Om vinteren er det lett å tenke at det er for mørkt og kaldt til å trene ute. Men det skal jo være ganske kaldt da før det er for kaldt til å trene ute. Det handler jo mest om innstilling og det å ha varme nok klær på seg.

2015-01-29 15.49.28

MEN hvis du har trent lite i vinter og bare har lengtet etter våren og lyset så er det på tide å KOMME DEG UT!! Kanskje har du allerede en eller flere favorittruter du liker å gå eller løpe eller kanskje trenger du ny inspirasjon. Ta deg en tur ut og utforsk nærområdet ditt. Velg deg nye veier og stier å gå for å bli kjent – det kan også gi ny inspirasjon til treningen og treningsgleden. Jeg har hund som jeg lufter hver dag og da er det av og til deilig å velge en annen vei enn vi pleier. Vi bor i Sandvika området og det er mange ruter å velge når man skal ut på tur.

HVIS du er av den typen som helst vil ha selskap på trening og tur så RING EN VENN! Gjør avtaler for å komme ut så ofte som mulig – da blir det vanskeligere å stå over pga unnskyldninger. Det er ikke så mye som skal til for å kjenne at det gjør godt å komme ut i både kropp og sinn. Gjør det enkelt og gjør det som du synes er gøy. Det skal fungere for deg, så det er viktig at du følger din magefølelse og gjør det som gir deg mestring og glede.

2015-01-17 09.41.52

Man får noen fantastiske øyeblikk når man er ute og solen bare gløder på himmelen. Det er mange fordeler med å trene og bevege seg ute, og det gir god helsegevinst både fysisk og mentalt. Så det er ingen tvil om at jeg anbefaler på det varmeste å komme ut så ofte som overhodet mulig for fysisk velvære og mental balanse.

 

SMIL fra

– PT Charlotte –

No Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.