Trening i skogen

Hvorfor skal jeg skrive om konfirmasjonshelg i Bergen? Akkurat på denne tiden feires jo konfirmanter over det ganske land. Men jeg har ikke tenkt å ikke fortelle om selve konfirmasjonen og konfirmanten bortsett fra at det var en fin dag med (sviger)familie og en nydelig konfirmant ikledd Bergensbunad for anledningen.

Jeg skal rett og slett fortelle om det jeg prioriterte å få til av fysisk aktivitet og trening selv om det var en helg med fullspekket program. Vi (jeg, min mann, sønn og bikkja) kjørte fra Bærum fredag ettermiddag og skulle da tilbringe de neste 7-8 timene i bil. Jeg vet ikke med deg, men det er ikke akkurat noe jeg ser frem til og jeg blir jo super rastløs bare ved tanken. Tenk så mye annet jeg kunne fått gjort på de timene da. Men men, må man til Bergen, ja så må man jo det og da tenker jeg det gjelder å gjøre det beste ut av det.

Jeg pakket ned treningstøy – treningstights, joggesko, treningstopp, sports-bh, løpejakke og min rumpetaske med strikker og treningskort. Jeg vet nemlig at jeg skal ut på tur med hunden 1-2 ganger for dagen og da passer det jo ypperlig å legge inn noen øvelser når jeg likevel er på tur. Jeg har vært sammen med mannen min i 13 år og i like mange år har jeg vært med til Bergen en eller flere ganger årlig.

Vi bor hos min svigerfar i Fyllingsdalen, rett ved fantastiske Kanadaskogen. Her er det flotte turmuligheter, men da bør jeg beregne god tid for å rekke hele runden. Derfor er det fint med flere kortere alternativer. Denne gangen bestemte jeg meg for å utforske om det fantes en kortere vei inn til Kanadaskogen enn den jeg allerede kjente til. Lørdag morgen ville hunden ut litt tidlig og jeg ble nødt til å stå opp kl. 7.30. Da tenkte jeg at det kunne bli en litt lenger luftetur fordi mannen min likevel ønsker å sove lenger og sønnen koser seg med ipad.

Trening i skogen

Først ble det ble litt rusling på små stier opp på en liten knaus i skogen, men vel nede igjen ville jeg prøve en annen vei. Da fikk jeg øye på noen skilt som faktisk pekte inn mot Kanadaskogen. På veien kom jeg over en liten plass med en litt ramponert gapahuk og tauhuske i et tre.

Her bestemte jeg meg for at dagens styrketrening skulle utføres. Jeg hadde jo treningsstrikkene mine og det var ikke vanskelig å finne en planke som jeg brukte til å kjøre frontbøy med. Jeg laget meg en liten sirkeløkt med dips, push-ups, frontbøy, hofteekstensjon, roing og rotasjon. Hver øvelse kjørte jeg med 12 repetisjoner og 3 runder. Det ble en god økt i flotte og friske omgivelser i tillegg til rusleturen med bikkja.

IMG_7164

FRONTBØY

IMG_7134

ROING MED STRIKK

IMG_7141

PUSH-UPS

IMG_7153

DIPS

IMG_7169

HOFTEEKSTENSJON MED STRIKK

IMG_7185

ROTASJON

IMG_7190

Veldig fornøyd med turen og øvelsene utført i skogen. Skogsturen avsluttet jeg med en liten joggerunde rundt et vann før jeg satte nesten tilbake til leiligheten der frokosten ventet på meg.

Resten av dagen gikk med til å besøke svigerfar hos kjæresten, noen timer i Bergen sentrum og deretter grilling med svigerinner, svogre, niese med kjæreste og barn. Alt i alt en fin dag!

Søndag morgen før konfirmasjonen var det igjen tid for luftetur med hunden. Denne gangen la jeg også inn en liten joggerunde på lufteturen. Jeg hadde ikke så god tid denne morgenen, da vi skulle i kirken allerede kl. 11. Men en liten tur er bedre enn ingen!

Skulle jo også gjerne tatt en tur på mandagen før hjemreisen siden jeg igjen skulle sitte 7-8 timer i bilen. Men det var typisk Bergens vær og det bare bøttet ned med regn. Jeg hadde ikke pakket med meg noe som var vanntett, så denne dagen feiget jeg faktisk ut og gikk bare en liten tur med hunden – altså ingen trening!

Men mitt poeng er at du kan få til det du vil – ta med treningstøy på helgetur/ferie så har du lettere for å velge å være aktiv og legge inn en treningsøkt. Legger du i tillegg treningsøkten ute gir det ekstra treningsglede og mental balanse samt flotte naturopplevelser «på kjøpet».

Har du tips til hvordan DU legger treningsøkter inn i programmet når du er bortreist, så håper jeg du vil legge inn en kommentar og fortelle hvordan du får det til.

 

– PT Charlotte –

 

 

No Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.