Sunn snacks til julekosen

Du rekker det ennå. Å lage hjemmelaget julegodteri som er både sunn og smaker godt. Det krever litt innkjøp hvis du ikke allerede har ingrediensene hjemme, men ellers er konfektene svært enkle og gjort på 1-2-3. Bruk mest mulig rene råvarer, økologisk kakao og sjokolade for å få den beste smaken.

Basis ingredienser det er kjekt å ha i skapet:

Dadler

Nøtter

Rå kakaopulver

Vaniljepulver

Agave-, yacon- eller kokosblomstsirup

Tørket frukt/bær

Kakaosmør

Kakaomasse

Sukrinmelis

 

Eksotiske konfektkuler

100 g dadler

50 g aprikos

50 g tørkede tranebær

100 g mandler

1 ss jomfrukokosolje

1 ss rå kakaopulver

1 ss hakket mørk sjokolade, min. 75% kakao

Fremgangsmåte konfektkuler:

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor/kjøkkenmaskin og kjør til en fin masse etter smak og behag. Når massen har ønsket konsistens settes den i kjøleskap en times tid (eller mer) så blir den lettere å trille til kuler. Det blir ca. 30 kuler av hver porsjon, alt ettersom hvor stor kuler du triller.

SAMSUNG CSC

Fra venstre: Nøttekubber, eksotiske konfektkuler og sjoko-oransje konfektkuler

Sjoko-oransje konfektkuler

200 g dadler

75 gmandler

3 ss rå kakao-pulver

2 ss kokosmasse

1 ss jomfrukokosolje

1 ts vaniljepulver

3 ss appelsinsaft

1 ss revet økologisk appelsinskall

Fremgangsmåte konfektkuler:

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor/kjøkkenmaskin og kjør til en fin masse etter smak og behag. Når massen har ønsket konsistens settes den i kjøleskap en times tid (eller mer) så blir den lettere å trille til kuler. Det blir ca. 30 kuler av hver porsjon, alt ettersom hvor stor kuler du triller.

SAMSUNG CSC

Sjoko-oransje konfektkuler (under) og eksotiske konfektkuler (med kokos).

Sjokoladetrøfler med lakrispulver

120 g dadler

3 ss cashewnøttsmør

3 ss rå kakao-pulver

1 ss kokosblomstsirup

½ ts vaniljepulver

En klype havsalt

1 ss lakrispulver

 

Fremgangsmåte:

Ha dadlene i en kjøkkenmaskin og kjør til de klumper seg, ha så i resten av ingrediensene og kjør litt til. Når alt er godt blandet former du kuler med hendene. Disse kan serveres som de er eller rulles i lakrispulver. Trøflene serveres med en gang eller oppbevares kaldt til servering.

SAMSUNG CSC

Eksotiske konfektkuler, sjokoladetrøffel med lakrispulver og sjoko-oransje konfektkuler.

Nøttekubber

100 g kakaomasse

30 g kakaosmør

20 g agavesirup

15 g sukrinmelis

1 ts vaniljepulver

En liten klype salt

 

½ dl pistasjenøtter

½ dl cashewnøtter

1 dl valnøtter

2 ss inkabær, finhakket

2 ss rosiner

Fremgangsmåte:

Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad. Når kakaoen har smeltet helt visper du inn agavesirup, sukrinmelis, vaniljepulver og havsalt. Grovhakk nøttene og ha de i en bolle sammen med finhakkede inkabær og hele rosiner og hell sjokoladen over. Bland alt sammen og hell massen ca 2-3 cm tykk i en smurt eller bakepapirkledd firkantet form, sett i fryseren. Når massen er helt stiv deles den opp i 2-3 cm kubber. Oppbevares kjølig til servering.

Jeg brukte tranebær istedenfor inkabær. Så her kan du bruke det du ønsker og variere etter smak.

SAMSUNG CSC

Nøttekubber med pistasjenøtter

Bounty

1 boks kald kokosmelk

2 ss kaldpresset kokosolje

2 ss sukrinmelis

150-200 g kokosmasse

100 g kakaomasse

50 g kakaosmør

40 g agavesirup

1 ts vaniljepulver

 

Fremgangsmåte:

Bruk den stivnede delen av kokosmelken. Dette smeltes i en kjele sammen med kokosoljen. Rør deretter inn sukrinmelis (tilsett ønsket mengde alt etter hvor søt du ønsker bountymassen). Rør deretter inn kokosmassen. Kle en firkantet form med plastfolie. Smør bountymassen ut og sett den i kjøleskapet. Når massen er stivnet, etter 1-2 timer, løftes den ut av formen. Skjær den i passe store firkanter. Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad. Rør inn agavesirup og vaniljepulver. La sjokoladen avkjøle litt, og dypp så hver bounty-bit i den smeltede sjokoladen. Bruk to gafler når du gjør dette, slik at overflødig sjokolade renner av. Sett bitene på et brett kledd med matpapir eller plastfolie, og sett de i kjøleskapet til de stivner. Oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet eller i fryseren.

SAMSUNG CSC

Nydelig bounty sjokolade

 

Lykke til med konfektlaging og GOD JUL til alle!

 

1 Comment

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.