Liker du å ha noe å bite i når du er på tur eller etter trening? En hjemmelaget energibar vil gi deg sunt påfyll av næringsstoffer uten å tilføre deg masse tilsetningsstoffer som du ikke trenger. Hvis du blir litt fysen på noe søtt om kvelden etter middagen eller når du ser på TV, kan du unne deg en bit av en energibar med god samvittighet. I tillegg smaker den helt naturlig.
Enkelt å lage selv
Det er ikke vanskelig i det hele tatt å lage sin egen sukkerfri energibar. Du trenger få ingredienser og lite hjelpemidler på kjøkkenet. Du lager sunne barer ved å ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjøre dem til en kremet masse. Legg massen i en form og trykk den ut i ønsket tykkelse. Sett kaldt noen timer og skjær deretter ut barene i ønsket størrelse.
Ingrediensene kan du variere etter smak og behag. Ønsker du mer power i baren kan du tilsette proteinpulver, gojibær, grøn te-ekstrakt etc. Prøv deg frem og lag din helt egen variant.
Havre- og kokosbar
6-8 stk.
Ingredienser
100 g dadler uten stein
50 g mandler
50 g havregryn
2 ss ren kakaopulver
1 ts FiberHUSK
2 ss jomfrukokosolje
½ ts vaniljepulver
Strø: Havregryn
Kokos- og nøttebar
6-8 stk.
Ingredienser
100 g dadler uten stein
50 g paranøtter
50 g mandler
75 g kokosmasse
1 ts FiberHUSK
2 ss jomfrukokosolje
½ ss vaniljepulver
Strø: Sesamfrø
Kokos- og kakaobar
6-8 stk.
Ingredienser
100 g dadler uten stein
100 g mandler
75 g kokosmasse
2 ss ren kakaopulver
1 ts FiberHUSK
2 ss jomfrukokosolje
1 ts vaniljepulver
Strø: Kokosmasse
Hvis energibarene føles for myke, kan man tilsette mer tørrstoff i form av fint mandel- eller kokosmel. Men da barene inneholder kokosolje vil de stivne når de settes i kjøleskapet.
Hvis du har lyst å lage andre sunnere søtsaker finner du flere oppskrifter her.
Håper du ble inspirert til å lage din egen sukkerfri energibar som du kan ta med neste gang du er på tur eller trening.
SMIL fra
– Charlotte –
No Comments