Sukkerfri energibar – enkelt å lage selv

Liker du å ha noe å bite i når du er på tur eller etter trening? En hjemmelaget energibar vil gi deg sunt påfyll av næringsstoffer uten å tilføre deg masse tilsetningsstoffer som du ikke trenger. Hvis du blir litt fysen på noe søtt om kvelden etter middagen eller når du ser på TV,  kan du unne deg en bit av en energibar med god samvittighet. I tillegg smaker den helt naturlig.

Enkelt å lage selv

Det er ikke vanskelig i det hele tatt å lage sin egen sukkerfri energibar. Du trenger få ingredienser og lite hjelpemidler på kjøkkenet. Du lager sunne barer ved å ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjøre dem til en kremet masse. Legg massen i en form og trykk den ut i ønsket tykkelse. Sett kaldt noen timer og skjær deretter ut barene i ønsket størrelse.

Ingrediensene kan du variere etter smak og behag. Ønsker du mer power i baren kan du tilsette proteinpulver, gojibær, grøn te-ekstrakt etc. Prøv deg frem og lag din helt egen variant.

 

Havre og kokos energibar

Havre- og kokosbar

6-8 stk.

Ingredienser

100 g dadler uten stein

50 g mandler

50 g havregryn

2 ss ren kakaopulver

1 ts FiberHUSK

2 ss jomfrukokosolje

½ ts vaniljepulver

Strø: Havregryn

 

Kokos- og nøttebar

6-8 stk.

Ingredienser

100 g dadler uten stein

50 g paranøtter

50 g mandler

75 g kokosmasse

1 ts FiberHUSK

2 ss jomfrukokosolje

½ ss vaniljepulver

Strø: Sesamfrø

 

Kokos- og kakaobar

6-8 stk.

Ingredienser

100 g dadler uten stein

100 g mandler

75 g kokosmasse

2 ss ren kakaopulver

1 ts FiberHUSK

2 ss jomfrukokosolje

1 ts vaniljepulver

Strø: Kokosmasse

 

Hvis energibarene føles for myke, kan man tilsette mer tørrstoff i form av fint mandel- eller kokosmel. Men da barene inneholder kokosolje vil de stivne når de settes i kjøleskapet.

Hvis du har lyst å lage andre sunnere søtsaker finner du flere oppskrifter her.

 

Håper du ble inspirert til å lage din egen sukkerfri energibar som du kan ta med neste gang du er på tur eller trening.

 

SMIL fra

– Charlotte –

No Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.