Hva er vel bedre enn en varm suppe når vinterkulden kryper under huden på deg? Personlig synes jeg at vintertid er suppetid og vi har stort sett suppe på menyen en dag i uken. Suppe kan varieres i det uendelige, men det er én suppe vi stadig kommer tilbake til her i huset. Og når jeg spør sønnen min om hva vi skal ha til middag så sier han like ofte tomatsuppe som pannekaker. Den beste tomatsuppen er den hjemmelagde som er inspirert av Berit Nordstrand sin «Proff Tomatsuppe» fra boka «Sukkerkok i hodet».
Dette trenger du til 4 porsjoner:
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
3 ss smør
1 ss økologisk speltmel (eller fullkornshvetemel)
5 dl grønsaksbuljong (eller kraft)
2 bokser med hakkede tomater
1/2 søtpotet i småtern
1 ts tørket basilikum
2 ss crème fraiche
mineralsalt og pepper etter smak
4 hardkokte egg
fullkornspasta/makaroni
Pølsebiter
Slik gjør du:
- Sett eggene til koking og kok til de er hardkokte.
- Finhakk løk og hvitløk og fres det i smør.
- Tilsett mel og rør til det er fri for klumper.
- Skjær søtpotet i småbiter.
- Tilsett buljong, hakket tomat, søtpotet og basilikum. La det småkoke til søtpoteten er kokt.
- Kok opp passe mengde med pasta/makaroni.
- Tilsett crème fraiche og bruk stavmikser slik at suppen blir helt jevn.
- Ha i pøsebiter og pasta.
- Smak til med salt og pepper.
- Skjær eggene i halve og servér ved siden av suppen.
Kos dere masse med denne nydelige suppen. Bon appetit!
SMIL fra Charlotte
No Comments