Høsten er en fin tid

Fy søren så heldige vi er som bor i et så vakkert land! Høsten er min absolutt favorittårstid. Fordi mye av det grønne blir til mange nyanser av gult, oransje, rødt, burgunder og brunt. Vist er det vakkert med alle blomstene om sommeren. Men alle disse fargene som stråler om kapp med sola når den er fremme, synes jeg også er vakkert.

 

Nydelig høstdag med sol og blå himmel

Nydelig høstdag med sol og blå himmel

 

Nydelige høstfarger på bladene

Nydelige høstfarger på bladene

Bladene skifter farge fra grønne til gule og røde

Bladene skifter farge fra grønne til gule og røde

Kom deg ut!

Som personlig trener ønsker jeg å inspirere og hjelpe andre til å komme seg opp og ut i frisk luft på sine egne premisser. For enkelte skal det ikke mer til enn en 5 minutters gåtur. For andre er det langtur som gjelder. Uansett så har vi alle godt av å komme oss ut i frisk luft hver dag! Det å kjenne på den umiddelbare gleden ved å snuse inn frisk og kjølig høstluft og kroppens positive respons på bevegelse er virkelig deilig. Når været er litt guffent eller motivasjonen av en eller annen grunn ikke er helt på topp – ja da må jeg trekke frem disse følelsene og da blir det lettere å ta en tur ut.

 

Flott i skogen når sola skinner mellom trærne

Flott i skogen når sola skinner mellom trærne

Den flotte utsikten fra Kolsåstoppen

Den flotte utsikten fra Kolsåstoppen

Lag en avtale med noen

Personlig synes jeg det kan være deilig å gå tur alene. Det er ikke alltid jeg er klar for å prate så mye. Men når jeg går alene så flyter tankene fritt og det hender faktisk at jeg blir kreativ ute på tur. Det kan hende jeg løser noen «verdensproblemer» på min vei eller bare får ny vinkling på noe som har plaget meg. Men hvis du er typen som absolutt ikke vil gå alene så kan du jo finne noen å gjøre en avtale med om f.eks. å gå en gang i uken. Det er vanskeligere å avlyse avtaler med andre enn avtale med seg selv. Forklaringer og unnskyldninger kan komme på løpende bånd når man egentlig ikke har lyst (men vet at man har godt av det…..).

 

Jeg går gjerne tur alene

Jeg går gjerne tur alene

 

4 gode grunner til å gå en tur

1. Det er avstressende

Studier viser at sinnstilstanden endrer seg når man er fysisk aktiv. Mange opplever å få klarnet hodet for tanker og gjøremål når de bruker bena og går en tur og de føler seg mye bedre etterpå. Les tidligere innlegg om å finne roen i naturen og naturen får oss i godt humør.

 

2. Det gir deg bedre helse

Daglig fysisk aktivitet bidrar til å redusere risikoen for høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdom, overvekt og diabetes type 2 og bedrer lungekapasiteten. Ved å gå en tur daglig kan du også oppfylle Helsedirektoratets anbefalinger om fysisk aktivitet.

 

3. Det styrker muskler og ledd samt bidrar til bedre balanse

Muskler i både rygg, mage og hofter aktiveres for å holde deg oppreist når du går. For hvert skritt aktiveres også både lår, rumpe og leggmusklene. For å aktivere rumpe og leggmsukler litt ekstra kan du for eksempel gå i motbakker eller i trapper.

 

4. Det er enkelt

Du kan gå når som helst og hvor som helst. Du er ikke avhengig av å skulle reise til et treningssenter for å gå på en tredemølle eller på annen måte bruke kroppen. Du trenger ikke noe fancy treningstøy. Du trenger bare sko og klær som tilpasses etter årstiden. Gåing ute kan du gjøre hele året, det gjelder bare å justere bekledningen. Du får frisk luft og kan bruke flere sanser mens du går ute. Det vil gi deg en totalopplevelse av velvære og glede.

 

«Daglig fysisk aktivitet kan halvere faren for livsstilssykdommer som hjertesykdom og diabetes.»

 

Jepp, da vet du det. Så da er det bare å bestemme deg, evt. avtale med noen og så komme deg ut og nyte den flotte høsten.

Det gir gode helseeffekter å være ute i naturen

Det gir gode helseeffekter å være ute i naturen

 

SMIL fra Charlotte

No Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.