Jeg hadde den «store bakedagen» forrige uke. Fikk plutselig så veldig lyst og inspirasjon til å bake. Det var sikkert fordi jeg akkurat hadde bakt til sønnens bursdag at jeg fikk lyst til å bake mer. Jeg bakte boller, proteinrundstykker og horn i ulike varianter.
- Boller – fordi trinnet til sønnen min har bollesalg der inntekten går til å hjelpe barn i India.
- Horn – fordi de er kjekke å ha i matboksen.
- Proteinrundstykker – fordi det er min favoritt.
Jeg vil dog helst gjøre hvetebakst litt grovere og sunnere. Derfor bytter jeg ut det fine hvite hvetemelet med en blanding av økologisk spelt og en grovere variant. Oppskriftene vil jeg gjerne dele med deg.
Grovere boller
Til bollene har jeg brukt grunnoppskriften til kanelbollene på Trines matblogg og fikk 24 helt nydelige boller med smak av kardemomme. Jeg byttet ut hvetemelet med halvparten økologisk spelt og halvparten fullkobrnshvetemel for å få en grovere variant.

Grovere boller
Oppskrift på pølsehorn (16 STK)
Dette trenger du
100 g økologisk spelt
150 g fullkornshvetemel
1,5 del melk (25-30 grader)
25 g gjær
½ ts salt
½ ts sukker
30 g smør
Egg ti pensling
Slik gjør du
- Ha alle ingrediensene i en bolle, unntatt smør.
- Bland og elt godt sammen.
- Tilsett smør i små tern og elt godt sammen til en jevn og fin deig.
- Sett til heving på et lunt sted i en times tid, til dobbel størrelse.
- Deigen deles i to og kjevles ut til en stor sirkel (som en rund pizza), litt større enn en spisetallerken på 30 cm.
- Deles i 8 biter med pizzahjul eller lign.
- Legg fyll på trekanten og rull sammen fra ytterkanten inn mot midten.
- Trykk spissen litt så den fester seg. Pensles med sammenvispet egg.
- Bakes midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.
Tips til fyll:
- Halv wienerpølse
- Skinke (skive eller strimler) og revet ost
- Tacosaus og tacokjøtt
- Salami og revet ost
- Smøreost
- Sjokolade

Deigen kjevles ut og deles i «pizzabiter»

Slik ruller du fyll inn i hornet

Fordel fyll på «pizzastykkene» før du ruller til horn.

Ferdigrullede horn klar til steking

Ferdigstekte horn

Deilige smakfulle grovere horn
Proteinrundstykker
Disse proteinrundstykkene baker jeg med jevne mellomrom. Det er superenkelt og tar liten tid – faktisk gjort på 35 min!
Oppskriften finner du her

Proteinrundstykker klar til steking

Ferdigstekte proteinrundstykker
Jeg håper du blir inspirert til å prøve å bake noe av dette jeg har vist deg over. Ønsker deg lykke til 🙂
SMIL fra Charlotte
Dette ser kjempe godt ut 🙂
Takk 🙂 Prøv gjerne og si hva du synes 🙂