Fra utmattelse og tilbake i jobb

Jeg skal fortelle deg en historie om en klient jeg har hatt gleden av å følge i ett år. Hun har gått fra utmattelse og tilbake i jobb bl.a. ved hjelp av regelmessig trening.

Men først skal du få høre litt om hvordan det startet.

For snart 8 år siden gjorde jeg selv endringer i kosthold, fysisk aktivitet og trening. Det skulle bety mer for meg og andre, enn jeg ante den gangen. For meg handlet det om å få det bedre med meg selv og bli glad i meg selv igjen. Å ha ork til daglige gjøremål og forpliktelser. Lite visste jeg at min egen livsstilsendring skulle bli starten på jobbskifte. Ett jobbskifte jeg er veldig glad for den dagen i dag. Jeg tok utdanning som personlig trener ved Norges Idrettshøyskole. I 2015 tok jeg spranget og startet for meg selv med utetreningskonsept i SMIL for helse.

SMIL for helse tilbyr gruppetrening ute, personlig trening og veiledning ved livsstilsendring.

 

Det vekker liv i omsorgsgenet

Det gjør enormt stort inntrykk på meg når jeg møter kvinner på min egen alder eller yngre, som virkelig sliter med både fysikken og psyken. Det er så mye vi kvinner skal, må, bør og vil. Vi lar oss lett påvirke av hva andre mener og synes i tillegg til det vi ser og ”fóres” med gjennom media. Det skal godt gjøres å stå i mot og unngå å stille for store krav til seg selv. Men så er det også de som er så uheldige å få en diagnose og må leve med kroniske plager, ta medisiner, gå på behandlinger etc. Når jeg treffer disse kvinnene, så skjer det noe inni meg. Det vekker liv i omsorgsgenet og jeg får bare så innmari lyst til å hjelpe. Jeg vil hjelpe de til å få bedre livskvalitet, ha overskudd i hverdagen, komme i gang med trening og få redusert plagene sine.

 

Googlet personlig trener

Nå skal du få en fantastisk historie om en voksen kvinne i underkant av 40 år, som tok kontakt med meg. Hun hadde vært hos legen og akkurat fått vite hvordan det sto til med helsa. Nyheten var ikke oppløftende, så hun satte seg ned ved sin pc for å finne noen som kunne hjelpe henne. Hun googlet etter personlig trener og kom over nettsiden min. Hun ble tiltrukket av det hun så og leste, så hun sendte av gårde en henvendelse. Jeg besvarte den ganske fort og etter bare to mailer hadde vi gjort en avtale om å møtes, helt uforpliktende. Det ble et spennende, men følelsesladet møte. Vi gikk tur og satt på en benk for å prate om hva som evt. kunne passe for henne frem over. I dag er vi begge veldig glade for at hun tok kontakt så fort og at kjemien mellom oss stemte. Som hun selv har sagt, er det ikke sikkert hun hadde tatt kontakt, hvis ikke hun hadde handlet så fort etter å ha vært hos legen.

Charlotte, personlig trener i SMIL for helse

Veien tilbake i jobb

Jeg har vært så heldig å møte henne nesten hver uke i ett helt år. Det har vært mye humor og latter på treningene og mange spennende samtaler. Det har også vært oppturer og nedturer. Hele tiden har vi passet på å møtes og gjøre det som var mulig. Jeg har fulgt henne i hele denne prosessen med å komme tilbake i jobb. Det har vært en utrolig reise å være med på. Jeg blir så stolt på hennes vegne og gleder meg stort over alle fremskritt underveis.

 

Slik beskriver hun selv prosessen:

 

Etter å ha følt meg sliten og kraftløs over lang tid, fikk jeg til slutt påvist hypotyreose. Jeg ble sykemeldt som følge av sykdommen og av utmattelse. Fra å sove mesteparten av døgnet eller søke tilflukt fra lyd og lys i et mørkt rom, er jeg pr. i dag tilbake i full jobb. Det siste året har handlet om å komme meg på beina, og tilbake i jobb. Charlotte (i SMIL for helse) har vært en svært viktig brikke i dette.

Charlotte har vært en av mine viktigste støttespillere. Hun har en unik evne til å se klienten sin og lese dagsformen, slik at treningen blir lagt opp etter hva som er mulig å gjennomføre.  Hun har variert program og intensitet fra gang til gang, slik at jeg alltid har kunnet trene på mitt nivå. Ofte har det nivået vært høyere enn jeg selv har visst om. Charlotte har evnen til å hente frem krefter når en tror det ikke finnes noen, samtidig som hun passer på at en ikke bruker mer krefter enn man har. At treningen i tillegg har foregått utendørs har gitt en ekstra god følelse både under og etter trening.

De varierte treningsøvelsene, Charlottes humor, varme og stødige veiledning har gjort at treningen hele tiden har vært morsom og givende. Charlotte er kunnskapsrik og har et stort interessefelt, som gjør treningene innholdsrike både med tanke på øvelser, men også gode råd og interessante samtaleemner.

Det er ikke tvil om at jeg har fått det jeg har betalt for, og mer til.

 

Varierte styrkeøvelser gjør treningen morsom og givende

Ydmyk og stolt

Jeg blir veldig ydmyk og utrolig stolt over at jeg kan bety så mye i en annen persons vei mot bedre helse. Det er akkurat det jeg drømmer om å gjøre i denne jobben. Det betyr så utrolig mye for meg å kunne være en støttespiller og hjelpe andre. Det er også fantastisk å se hvordan personer kan gå fra å være syke og deprimerte, til å bli sterkere, håndtere smerte og sykdom og få bedre humør og overskudd.

Viktig med støttespiller

Mange vet hva de kan og bør gjøre for å bli mer aktive og komme i form. Men hvis du f.eks. har en kronisk lidelse, er utmattet eller av andre årsaker har lite overskudd, da er det ikke sikkert det er så enkelt å gjøre noe på egen hånd for å få det bedre. Kvinnen jeg forteller om gjorde noe veldig smart. Hun tok kontakt med noen som kunne hjelpe henne videre. Noen ganger kan en støttespiller på veien bety den store forskjellen. Om du får kommet i gang og fortsetter prosessen, eller om du så vidt kommer i gang før du gir opp igjen.

Invester i egen helse

Kjenner du deg igjen i noe av det jeg har skrevet om over? Det beste du kan gjøre er å ta kontakt. Om du ikke tar kontakt med meg, så søk etter noen som du tror kan hjelpe deg. Til å komme videre, få bedre helse og livskvalitet. Du bør prioritere å gjøre hva du kan for å ha best mulig helse og livskvalitet. Kanskje må du i en periode gi avkall på noe annet. Men investeringen du gjør i egen helse vil gi deg mye tilbake i bedre helse og livskvalitet.

 

SMIL fra Charlotte

 

1 Comment

  • En herlig turhelg - SMIL for helse 16. oktober 2017 at 11:40

    […] Hun fikk en diagnose som skulle forandre hverdagen og gi noen nye utfordringer. Les hennes historie her. Derfor var det ekstra stas og utrolig gøy å gå på Kolsåstoppen denne søndagen. Det var […]

    Reply

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.