FINN ROEN I NATUREN

Det er mange dager der jeg står opp om morgenen og tenker at i dag skal, bør og må jeg gjøre det og det og rekke sånn og sånn og på et blunk så har jeg hele dagsplanen klar i hodet. I dag var ikke noe unntak bortsett fra at jeg har fri før nattevakt og etter å ha tenkt de samme tankene om hva jeg skulle, burde og måtte rekke å få gjort i dag så fikk jeg stoppet meg selv i tide. Vist hadde jeg en avtale hos fysioterapeuten kl 8.30 som jeg skulle rekke og jeg skal på jobb kl. 22 og det må jeg jo. Men alle timene der imellom har jeg til fri disposisjon. Hvem andre er det som legger press på meg om at jeg bør, må, skal rekke det og det? INGEN!! Det sitter i mitt hode og det er jeg som setter kravene til meg selv.

2015-11-11 09.17.24

Båtene Rigmor og Rigfar ved Kadettangen

Etter å ha vært hos fysioterapeuten valgte jeg å rusle en tur i naturen og nyte den vakre morgensol. Det er jo ikke godt å vite hvor lenge den har tenkt å være fremme og på denne årstiden er det ekstra viktig å få både dagslys og solstråler direkte på huden for å danne D-vitamin som vi jo alle har for lite av. Jeg valgte også å gå denne turen fordi det gir meg ro i kroppen og toppen, det er som man sier – balsam for sjelen.

2015-11-11 09.21.24

Nydelig stemning på sjøen med svaner og roere

2015-11-11 09.18.57

Rigmor og Rigfar badet i morgensol

 

BALANSE I LIVET

Jeg prøver å ha balanse i livet mitt. Som personlig trener dreier dagene seg om trening og sunt kosthold, som mamma om å være omsorgsfull, som kone om å være snill mot mannen, som kollega om å være hjelpsom og hyggelig og som meg selv handler det om å ha integritet og selvtillit. Midt opp i dette og for å ha balanse føler jeg det er viktig å kunne ”være mindre perfekt” og da handler det også om å bytte ut trening med gå rolige turer, bytte ut sunn mat med en usunn kanelbolle eller pølse i lompe, om å kunne være egoistisk mot mannen og prioritere egentid, om å kunne si til en kollega at jeg har en dårlig dag. Min integritet og selvtillit vil jeg beholde, men jeg trenger også å være ærlig med meg selv de dagene jeg ikke føler at jeg strekker til og selvtilliten får seg en knekk. Jeg er jo også bare et menneske.

2015-11-11 09.20.41

Nydelig høststemning med fine farger og svaner på sjøen

HVA VIL JEG?

Naturen er et fantastisk sted der vi kan føle, se og kjenne etter hvordan vi har det uten at noen dømmer oss. Her kan vi ha øynene åpne og se nye ting og kanskje se verden og livet med helt andre øyne bare vi får de vanskelige tingene på avstand. Det har hjulpet meg mange ganger å gå en tur og bare være. Det kan være vanskelig å bare være når dagene er hektiske og fylt opp med mange skal, bør og må. Hvor ofte stoppe du opp og tenker vil? Vil jeg dette? Hva vil jeg i dag?

2015-11-11 09.33.32 HDR

Sørspissen av Kalvøy med utsikt mot Borøya

I dag ville jeg gå en tur – bare være og finne roen i naturen. Jeg koste meg masse og kunne nyte den fantastiske frostluften og nydelige solen som skinte på sjøen. Stemningen var helt magisk. Jeg fikk en deilig ro i kroppen som jeg skal ta med meg videre i dag. Jeg vil også gå på en hot bikram yoga time i dag fordi det gjør godt for både kropp og sjel å få trent på en helt annen måte enn når jeg trener styrke eller løper en tur. I 90 minutter skal jeg ha fokus på bare meg og kroppen min og de bevegelsene den skal utføre. Det er jo ren luksus å kunne ha denne egentiden.

2015-11-11 09.27.22

Legg merke til de små tingene – små blomster i frostgress

UNNGÅ NEGATIVT STRESS

Hvis du har hatt mange skal, bør og må i det siste så er det på tide og tenke vil. Det er lov å tenke på seg selv og prioritere det du har lyst til. Jeg tror det er viktig for også å kunne forholde seg til alle forpliktelsene vi har i livet. Vi må også ha noe lystbetont som betyr mye for oss selv for å oppleve balanse i livet. Det vil også kunne bidra til å redusere negativ stress.

2015-11-11 09.38.48

Magisk stemning i naturen

2015-11-11 09.22.25

Nydelige svaner

2015-11-11 09.37.03

Håper jeg har inspirert deg så du nå også tenker på at du VIL!

 

Ønsker deg en flott uke videre og en herlig helg når den kommer. Ta deg en tur ut i frisk luft og finn roen i naturen.

 

SMIL fra

Charlotte

No Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.