Eventyrlig vinterlandskap

Det er ikke til å komme utenom at vinteren har vist seg fra sin vakreste side denne helgen. Men det er ikke mer enn to uker siden vi gikk og stønnet over at vinteren lot vente på seg. Hvem hadde trodd at det skulle bli en så fantastisk start på vinteren når den først kom. At snøen skulle dale ned i flere dager og at vi skulle få så mange kuldegrader at det i media skrives om hvordan vi kan unngå frostskader. Hvilket eventyrlig vinterlandskap det skulle bli denne helgen!

Facebook flommer idag over av vakre snøbilder tatt på skitur i den nærmeste skogen eller på det fjerneste fjellet. I Norge har vi mange muligheter for å gå på ski, og det er liten tvil om at sol og snø får folk ut i skiløypene.

skitur2_180116

 

Taknemlig og ydmyk

Jeg blir så utrolig taknemlig for å bo i dette vakre landet, taknemlig for at jeg har god helse og taknemlig for at jeg har muligheten for å komme meg ut i naturen og nyte den til fulle. Det er jo ikke alle som har denne muligheten. Derfor føler jeg meg ekstra ydmyk når jeg går i skisporet og mer eller mindre bare hører svisj svisj fra skiene når jeg går i tillegg til min egen pust. Det gir en deilig ro i sjelen og stressnivået senkes noen hakk.

skitur5_180116

Vakker natur gir ro i sjelen og reduserer stress

 

Skitur med familien

Denne fantastiske søndagen gikk jeg skitur sammen med mannen min og sønnen vår på 10 år. Han er aktiv på langrennstrening i det lokale idrettslaget og har blitt veldig god på ski. Jeg er dansk og er langt fra født med ski på bena. Mannen min er fra Bergen heller ikke han har tråkka milevis på ski i sine barneår. Men vi koser oss på tur og har opp gjennom åra fått noen fantastiske opplevelser sammen. Det er gøy å se utviklingen hos sønnen vår, men vi foreldre har også utviklet skiferdighetene underveis. Det viktigste for oss er ikke å gå fort, vi skal nyte selve turen, naturen og gå så langt vi orker. Vi har vært på mange vakre plasser når vi har leid hytter og gått i fjellet, men man trenger faktisk ikke reise så langt når snøen litte tjukt i nærmeste skog.

P1110790

Jeg storkoser meg på skitur i vakkert vinterlandskap

Eventyrlig vinterlandskap

Snøen hang tjukt på trærne så de bøyde seg over skisporet. Den glitret i solens vakre stråler og den knitret under skiene. Det var mildt sagt en fantastisk opplevelse å være ute og oppleve vinteren på sitt vakreste. Joda, det er mektig å være i fjellene og man kan miste pusten av utsikten fra toppen, men det er magisk å være i skogen og komme til en åpning der solen skinner som gull. Vinterlandskapet har denne helgen vist seg fra sitt aller vakreste, hvilket alle bildene på facebook vitner om. Opplevelsen vi hadde i Vestmarka i Bærum var heller ikke noe unntak. Bildene taler for seg selv:

P1110763

Idyll i skogen

 

DCIM106GOPROG0126550.

Mor og sønn på tur

 

skitur6_180116

Solen er på vei ned og en liten måne henger på himmelen

 

Jeg håper at du også fikk deg en tur ut i dag og opplevde dette eventyrlige vinterlandskapet.

 

SMIL fra

– Charlotte –

 

 

 

 

 

 

No Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.