Enkle og sunne proteinrundstykker

Jeg har bakt disse fantastiske enkle proteinrundstykker mange ganger. Oppskriften har jeg etterhvert delt med mange som har hatt lyst til prøve å bake de, fordi det er så enkelt. Du trenger ganske få ingredienser og det er ingen hevetid. Med andre ord så er det bare å røre alle ingrediensene sammen, forme noen rundstykker og steke i ovnen.

Nå er det på tide å dele oppskriften her på bloggen – skjønner ikke at jeg ikke har gjort det tidligere. Men bedre sent enn aldri, tenker jeg. Du vil ikke angre, hvis du også tester ut rundstykkene. Mange tenker at de er så sunne at de knapt kan være gode – men de er KJEMPEGODE!!

Oppskrift på enkle proteinrundstykker

Dette trenger du (10-12 rundstykker):

4 økologiske egg

1 stort beger cottagecheese (ca 400 g)

400 gram havregryn (evt. glutenfrie).

2 ss bakepulver

litt salt

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader.

Hvis du ikke ønsker «klumper» i røren, kan du starte med å røre egg og cottagecheese med en stavmikser.

Deretter tilsetter du og rører inn de tørre ingrediensene. La stå og svelle i ca. 10 min. Hvis røren er veldig våt kan du tilsette litt ekstra havregryn.

Form rundstykker og sett på bakepapir på en bakeplate (10-12 rundstykker). Pensle evt. med egg, eller bare vann for en gyllen overflate.

Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Kos deg og nyt disse til frokost og lunsj med valgfritt pålegg, salat, agurk, tomat og spirer. De gir deg masse gode byggeklosser til bl.a. oppbygging av muskelvev.

TIPS 1:

Jeg pleier å redusere mengden havregryn til 300 gram og erstatte med 50 g solsikkekjerner, 50 g linfrø og 2 ss chiafrø. Her kan du prøve deg frem og lage din egen favoritt-frø-blanding.

TIPS 2:

Hvis du ikke tåler melkeprodukter kan du erstatte cottagecheese med 1 boks økologisk kokosmelk og spe med vann til deigen får passe konsistens. Du kan også bruke f.eks. mandeldrikk.

Lykke til!

SMIL fra Charlotte

No Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.