For en herlig helg det har vært! Jeg har vært ute i naturen på to ulike turer – og det bare et stenkast unna Oslo. Høstferien tilbrakte jeg med familien på Den Franske Riviera, så da ble det altså ingen turer i fjell og norsk natur. Men du verden så deilig det var å være ved sjøen og nyte godt av både sol, saltvann, sykkeltur langs stranda og sightseeing i Cannes, Monaco og Nice.

 

Men det er noe spesielt med turer i naturen når det høst. Alle de fantastiske fargene og den herlige friske luften når det har regnet og er kjølig. Lørdag var det nesten sommerlig med masse sol og det ble til tider ganske varmt under turbuksen.

 

Tur i Lillomarka

Jeg og to andre damer tok toget fra Kjelsås til Movatn for å gå tilbake igjennom Lillomarka. Det skal sies at vi ikke var alene på toget. Vi måtte faktisk stå i gangen mellom setene. Toget var stappa med speidere, familier og andre som skulle ut og nyte denne høstdagen i skogen.

Vel fremme på Movatn stasjon valgte vi fort en sti som skulle ta oss oppover i terrenget og inn i skogen. Turfølget mitt var ttstyrt med kart over Lillomarka og erfaring fra turorientering, så jeg følte at jeg var i de beste hender. Men noen ganger viser det seg at kartet ikke stemmer helt overens med naturen. Det var noen kryss underveis der usikkerheten rådet, men heldigvis kunne vi stake ut kursen i forhold til solen (og jeg hadde kompass i lomma – på mobilen, hehe….).

 

 

Vi stoppet for en kaffe og vaffel/bolle på Sinober, en koselig hytte/småbruk bare noen få kilometer fra Movatn stasjon. Nydelig og idyllisk med frittgående høns som var til stor begeistring for de små barna som også var på tur. Etter en kaffe i solveggen på Sinober fortsatte turen innover i skogen. Det ble en superfin tur gjennom grønn mose-skog, over myr og småbekker, tråkking på våte stier og noen tørre partier. Etterhvert tok vi også en velfortjent matbit midt inne i skogen. Det viste seg at vi satt midt i en traktkantarell-oase. Den ene damen i turfølget er soppsanker og hun var raskt fremme med posen. Til alt held hadde hun flere poser så alle tre kunne plukke med seg en porsjon traktkantareller hjem.

Etter 4,5 time på tur gjennom skogen kom vi oss til Solemskogen. Pga. tiden og andre planer senere på dagen tok to av oss bussen fra Solemskogen til Kjelsås. Jeg hadde satt igjen bilen min ved Teknisk Museum.

 

Søndagstur til Kolsåstoppen

Søndagens tur var litt mer lokal for min del, da jeg bor på Slependen. Jeg hadde nemlig avtale med en PT-klient om å gå tur til Kolsåstoppen. Det er en selvfølge for meg at jeg kommer meg på tur, men det er det absolutt ikke for alle. Hun har nemlig blitt kronisk syk og utmattet. Hun fikk en diagnose som skulle forandre hverdagen og gi noen nye utfordringer. Les hennes historie her. Derfor var det ekstra stas og utrolig gøy å gå på Kolsåstoppen denne søndagen. Det var nemlig et av hennes mål – å klare å gå på tur og komme seg opp på Kolsåstoppen. Mestringsfølelse og glede var sterke følelser på toppen. Tenk at hun som hadde vært nede i et sort hull og følt seg sliten og kraftløs kunne stå på toppen og bare nyyyyyyyte den fantastiske følelsen – og utsikten. Dessverre var det både litt tåke og regn, men det var heldigvis ikke hennes fokus. Hun hadde fokus på at hun hadde kommet seg opp – at dette virkelig var en merkedag. 15. oktober 2017 fikk en spesiell betydning.

 

HURRAAAAAAA – en merkedag! Min PT klient nådde et mål og kom seg opp på Kolsåstoppen 🙂

 

 

Da vi var vel nede fra toppen og tilbake ved bilen sier hun da: Nå må jeg jo ha et nytt mål! Det er så fantastisk å ha noe å strekke seg etter. Det trenger ikke være noe ekstremt. Hun har tøffe hverdager med full jobb, barnehagebarn, barns sykdom og egen sykdom. De fleste dager handler om å komme seg igjennom og være tilstede for barna og for familien. Men det kan være til inspirasjon å ha et mål i bakhodet.

 

Så dette var en herlig turhelg med flere typer opplevelser, aspekter og følelser. Det er så godt å kjenne på kroppen hvordan det er å være ute på tur, men det er også deilig å kjenne inni sjela hvordan det føles å mestre. Jeg fikk kjenne på følelsen av å hjelpe, være til inspirasjon og motivere med min humor og varme.

 

SMIL fra Charlotte

 

Du vil kanskje også like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.