En aktiv uke og en «skrot-mat» kveld

Jeg er veldig fornøyd med egen treningsinnsats forrige uke. Det er utrolig hvor mye det har å si for gjennomføringen at man planlegger det man skal få gjort. Jeg har snakket om dette mange ganger til mange, men av og til så svikter det hos meg selv (jeg er tross alt også bare menneske…..). Men det har jeg heldigvis aldri påstått – at jeg er perfekt! Neida, jeg har min «svin på skogen» jeg også. På tross av den hederlige treningsinnsatsen så klarte jeg ikke å motstå fristelsen fredag kveld og da hadde jeg en skikkelig «skrot-mat» kveld. Nå skal du få høre om min uke!

Mandag

Jeg har noen mandager løpt sammen med en annen mamma her i nabolaget og det har vært helt topp med en løpepartner. Denne mandagen hadde jeg dog mer behov for en intervalløkt og fikk henne med på å løpe intervaller i motbakke samt gjøre noen styrkeøvelser. Hun hadde for bare litt over en uke siden løpt ecotrail 45 km, men for en innsats hun la i motbakken. Jeg hadde tenkt at vi også skulle gjennomføre Trenhardt sin «Bootyshow on the go!», men den ble nok litt i tøffeste laget etter motbakkeløpingen. Den består av en sirkel med følgende øvelser – og utføres uten pause:

1. Knebøy med hopp – 15 rep.

2. Utfall bakover – 10 rep. på hvert ben.

3. Ettbns hip thrust – 10 rep. på hvert ben.

4. Hoppende utfall – 14 rep. (7 på hvert ben).

1 minutts pause og gjennomføre runden 3-4 ganger.

Tirsdag

Dagen jeg mottok mitt personlige program fra Trenhardt sitt FUS konsept. Dette blir jeg lovet:

«Med hjelp av dette programmet vil du garantert nå dine mål, dersom du følger det til punkt og prikke. Det siste punktet er utrolig viktig og avgjør om du lykkes eller ei. Det er valgfrihet innenfor programmet, både med mat og trening, men ikke gjør ting utover det. Dette er nøye kalkulert og spesielt for deg, og derfor vil det være lett å ødelegge kommende dagers trening og kosthold ved å være «kreativ». FUS er et konsept utviklet av Trenhardt og det står for Funksjonell Utholdende Styrke og øktene er hovedsakelig delt inn i 3 hver uke:

1. Baseøvelser med høy motstand (jeg trener ute med egen kroppsvekt)

2. Bakkeintervaller

3. Styrketrening med egen kroppsvekt

Dette spesialkonseptet vil optimalisere din fysiske utvikling og gjøre kroppen din så helthetlig som mulig, samtidig som du når dine kroppslige mål. Dette er «i-pose-og-sekk-trening» på sitt mest sofistikerte.»

Oppstart med måling og veiing og så skal jeg rapportere hver mandag hva jeg har gjort og med bilde av vekta. Dette blir spennende! Mest fordi jeg har vanskelig for å følge planer og ikke være kreativ. Jeg vil jo allerhelst legge til noe eller bytte ut noe underveis. Det blir min største utfordring å følge dette til punkt og prikke. Jeg er ganske sikker på at jeg vil få noe ut av dette uansett og det skal bli en skikkelig prøvelse for meg – dette skal jeg gjøre i 12 uker!! Altså gjennom hele sommeren – tjohooooo!

FUS_startvekt_040615

Onsdag

Idag utførte jeg min første FUS treningsøkt bestående av baseøvelser. Slik ser programmet ut for uke 1-3:

Først oppvarming i 10 minutter og deretter

1. Knebøy – 20 rep. x 2 serier

2. Knebøy med hopp – 10 rep. x 4 serier

3. Pushups (eksplosiv) – 8 rep. x 3 serier

4. Utfall m/hopp – 10 rep. (5 på hvert ben) x 3 serier

5. Dips – 12 rep. x 3 serier

6. Situps og benhev – 15-25 rep. med hver uten pause x 3 serier

Puh!! Dette var tøft – men absolutt gjennomførbart. Veldig fornøyd med egen innsats selvom jeg bare klarte 10 rep. med situps og benhev. Ikke noe nederlag i det hele tatt – da er det forbedringspotensiale.

IMG_7543

Torsdag

Sønnen min skulle spille fotballkamp på Nesøya og jeg kledde meg for å kunne løpe en tur i tilfelle min løpepartner-mamma hadde tenkt seg å løpe. Det ble ikke løping under fotballkampen, men derimot avtale vi å løpe etterpå. Vi møttes kl 20 og løp litt over 7 km.

Fredag

Jeg hadde planlagt å gjennomføre FUS treningsøkt 2 idag – det gjorde jeg fordi det sto i kalenderen. Her finnes det ingen unnskyldninger – det var fint vær og jeg hadde muligheten for å trene motbakkeintervall der jeg skulle trene en kunde på ettermiddagen. Økten tok ikke lang tid, men det er tøft å løpe samme bakke opp og ned 12 ganger. Jeg skulle løpe opp 100 m og gå ned igjen, men «min» bakke var bare 70 m så da løp jeg den opp 12 ganger og småløp ned igjen. Etterpå var jeg klar til å møte min kunde og gjennomføre det planlagte programmet med henne.

Lørdag

Dette var dagen jeg hadde planlagt en event i anledning Skjørteløpet. Jeg hadde invitert til å løpe skjørteløpet i løpet av dagen og så skulle vi ha boble-fest hos meg om kvelden. Det gikk ikke sånn fordi klassen til sønnen min skulle på overnattingstur i Vestmarka fra lørdag til søndag og ettersom jeg var alene med ham denne helgen, så måtte jeg stille opp. Men jeg og min løpepartner gjennomførte løpet på 10 km på tiden 1:08:23 og det i ganske så kupert terreng. Jeg var kjempefornøyd med å gjennomføre på denne tiden etter DEN treningsuken. Det var litt tungt i bena, men da bare gikk vi 10 sek. så var jeg klar igjen. Det gjelder å ikke være så streng med seg selv – så går det helt fint å gjennomføre et slikt løp. Skjørteløpet hadde fellesstart fra Sognsvann i Oslo denne lørdagen, men jeg fikk ikke tid til å dra inn dit for å løpe.

Etter løpingen bar det rett til Vestmarka sammen med nesten hele klasse 3A. Min sønn ville dog ikke overnatte så vi dro ned i løpet av kvelden og jeg tilbrakte natten hjemme i egen seng – YES!!

IMG_7459

Søndag

Ukens siste dag – og ukens siste treningsøkt. FUS treningsøkt 3 var plottet inn i kalenderen denne søndagen og jeg skulle gjennomføre en liten sirkel med egen-kroppsvekt-øvelser:

1. Knebøy – 15 rep.

2. Pushups på knærne – 10 rep.

3. Situps (velg variant selv) – 10 rep.

4. Burpees – 5 rep.

Øvelsene skulle gjøres etter hverandre og UTEN pause – så mange runder som mulig på 15 minutter. Jeg greide å utføre 10 runder (unntatt burpees på runde 10).

Deretter skulle jeg løpe 1,5 km – INGEN PAUSE – med så høy fart som mulig uten å kunne føre en samtale underveis. Her skal jeg notere tiden jeg bruker å løpe (9:09 denne gangen).

«Skrot-mat» kveld

Så var det denne «skrot-mat» kvelden da. I min første FUS uke var jeg ikke så flink til å følge kostprogrammet jeg hadde fått. Mest fordi jeg akkurat hadde storhandlet da jeg fikk programmet på e-post og fordi jeg pleier å spise litt annerledes så det var ikke alle ingrediensene jeg hadde hjemme. Men altså på fredagen skulle jeg og sønnen min spise Taco (som de fleste andre barnefamilier i Norge…hehe….) og jeg laget meg en deilig porsjon med gratinerte tacochips med tacokjøtt, løk, tomater, mais og ost. Dertil tomatsalsa og rømme – namnam!! Jeg drakk en enkelt øl til – det var jo tross alt fredag og helg. Hos naboen ble vi invitert på dessert med is og jordbær og et glass med hvitvin – kan jo ikke motstå det på en deilig sommerdag (hmmmmm……) og senere da jeg lå på sofaen og så på film da gikk det også noen M&Ms ned i skrotten. Men vet dere hva?? Jeg hadde ikke dårlig samvittighet I DET HELE TATT – fordi jeg er meget bevisst på hva og hvordan jeg spiser, jeg har god helse, jeg trener og holder meg i form.  I tilleg så vet jeg at jeg ikke fortsetter i samme spor dagen etter. Jeg koste meg fredagskvelden med god samvittighet og dagen etter er jeg «på track» igjen. Det er ingen grunn til å dømme seg selv og tenke at da kan det være det samme bare fordi man spiser usunt en kveld i ny og næ. Værre hadde det vært om jeg gjorde sånn flere ganger i uka – om det var regelen heller enn unntaket.

Hvorfor forteller jeg dette?

Fordi jeg vil vise at jeg også sprekker og synder med usunne ting enda så godt jeg vet at det bør jeg ikke gjøre.

Fordi jeg vil fortelle at det er helt ok å unne seg det usunne med god samvittighet så lenge du klarer å komme tilbake på rett spor etterpå igjen.

Fordi jeg vil signalisere vi skal la oss selv senke skuldrene, slappe av og nyte livet når det er her, men med en bevisst holdning til trening og kosthold.

Fordi ingen er perfekte!! Selv om jeg er utdannet personlig trener betyr ikke det at jeg trener 20 timer i uka og bare spiser salat og kyllingfilet. Livet mitt er like nyansert som de fleste andres og jeg har også mine utfordringer i forhold til tid og gjennomføring.

Fordi vi med PLANLEGGING får til så mye mer enn vi selv tror. Bestem deg for å at det ikke finnes unnskyldninger når treningen er plottet inn i kalenderen.

enjoylife

Ønsker dere alle en fin fin treningsuke og en helg med kos og ro (når den kommer)!

 

– PT Charlotte –

No Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.