Det er vår i luften……

….og hva er vel bedre enn å være ute og nyte den herlige vårluften, se på blåveis og hestehov som dukker opp av skogbunnen, langs stier og veier?

blaaveis

Det er vår i luften

Synes du det har vært en lang og tung vinter? Har det vært vanskelig å finne motivasjon til å trene? Har du ventet med lengsel på vår og sommer fordi du synes det er lettere å legge ut på turer da?

Ja, da er tiden er inne til å gjøre det DU har tenkt i vinter da det var for mørkt og kaldt til å være ute å trene. KOM DEG UT!! Finn frem joggesko og treningstøy og bestem deg for å gå noen turer for å kjenne på hvor deilig det faktisk er å være ute.

Hvis du har trent lite i vinter så anbefaler jeg deg å legge lista til der du er IDAG. Anerkjenn hvis du selv synes du er i dårlig form, og ha det som utgangspunkt for hva du skal få til fremover. Gjør noen avtaler med deg selv om å sette av tid til turene dine. Det trenger ikke være mer enn 30 min. pr. dag i moderat tempo for at det skal gi deg en helsegevinst. Hvis du synes det er lenge, kan du dele opp og gå 2 x 15 min. eller 3 x 10 min.

Finn en rute som du synes er hyggelig å gå og gå den så ofte som mulig. Mest sannsynlig vil du merke fremgang ganske fort, men hvis du vil være helt sikker, kan du ta tiden på ruten din. Etterhvert når formen blir så god at denne ruten blir for lett, kan du enten finne en lenger rute og/eller legge inn noen motbakker eller korte løpe-intervaller.

Det er ikke så mye som skal til for at du vil kjenne hvor godt dette gjør deg. Det var slik jeg begynte da jeg følte at formen var ganske dårlig. Det å være ute å gå gir også en god effekt på den mentale helsen. Selv bruker jeg utetrening og turer med hunden til å være kreativ og til å sortere tanker. Prøv selv og legg merke til hva som skjer med deg når du er ute å går.

meg_ute

Det å komme hjem etter tur og kjenne på godfølelsen, bidrar til at du har lyst til å gjøre det igjen. Det er det beste utgangspunktet for å komme seg ut regelmessig – at DU faktisk HAR LYST!! Skriv gjerne logg (en lapp, en bok, i notater på telefonen eller lign.) over når, hvor lenge/langt du går og gi deg selv karakter (f.eks. antall smilefjes) for hvordan du føler deg etter turen. Det gir deg en god indikasjon på formstigningen og så har du underveis god grunn til å feire deg selv. For det er viktig å gi deg selv en klapp på skulderen og belønning når du har gjennomført dine planlagte turer – og ikke minst når formen din blir bedre.

Håper du har fått gode tips og inspirasjon til å omfavne våren, finne frem joggeskoene og treningstøyet og legge ut på tur 🙂

 

Ønsker deg en riktig god tur – og husk å kjenne på godfølelsen av å være ute!

 

SMIL fra

– PT Charlotte

No Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.