Dekktrekking

DEN følelsen etter en time ute med dekktrekking. Det er en utrolig deilig følelse å jobbe litt ekstra hardt på en «gå-tur» og virkelig få følelsen av å bruke kroppen. Uten å slite seg helt ut og uten å få vondt både her og der. Det er litt tyngre å trekke dekk på asfalt, men jeg hadde ikke lyst til å gå alene i skogen (selv med hodelykt). Grusvei, skogsvei og sti er nok enklere og også litt morsommere pga variasjon i underlaget. Men men, fortau og gater fungerte fint for meg denne kvelden!

Over dørstokkmila

Etterpå var jeg kjempefornøyd fordi
Jeg kom meg ut på egentrening mens gutten min var på fotballtrening.
Jeg gjorde noe som kropp og hode har veldig godt av.
Jeg gikk tunge drag i motbakkene, lettere drag på flatene og lett jogg nedover.

Og kjempefornøyd fordi jeg endelig klarte å gjennomføre! Det sier jeg fordi jeg har tenkt på det lenge men så har det av en eller annen grunn vært en høy terskel for meg. Men denne mandagen og mandagen før klarte jeg å komme meg over dørstokkmila!

Her går jeg med dekket mitt!

Her går jeg med dekket mitt!

Ingen unnskyldning egentlig

Utstyret har ligget der, så det har ikke vært en unnskyldning. Jeg har også prøvd dekktrekking før, så det er heller ikke vært en unnskyldning. Jeg har tenkt i to år på at det hadde vært gøy å starte en gruppe med dekktrekking. Helt siden jeg tok en kurs sertifisering hos AnnieOne i hennes treningskonsept med bl.a. dekktrekking. Det vil si at jeg har hatt det jeg trengte for å gjennomføre og at jeg egentlig ikke har hatt noen unnskyldning for å la være.

Men noen ganger tar det litt lenger tid å komme seg fra tanke til handling. Det er jeg sikker på at du kjenner deg igjen i. Vel, nå vet du at det også gjelder meg (hehehe…..).

Dekket kan også brukes til styrketrening.

Dekket kan også brukes til styrketrening.

Målet med dekktrekking

Jeg møtte en dame som synes det var sprekt å gå med dekk og hun lurte på hva målet mitt var. Men jeg har jo ikke noe mål tenkte jeg. Annet enn å komme meg ut å trene. Jeg sa til henne at dette var en (tids)effektiv og morsommere måte å trene utholdenhet på enn å løpe fort og hardt. Det hadde hun full forståelse for!

Men det kan jo være greit å etablere et mål for å unngå «prokrastinering» fremover. Jeg vil jo gjerne ut å gå med dekket mitt. Jeg vil jo gjerne holde meg i form. Jeg vil jo gjerne gjøre noe bra for min egen helse og livskvalitet. Men jeg kjenner også at forandringer i kroppen gjør at den responderer annerledes på trening. Det betyr at det er ikke like gøy når hoftene blir vonde eller det stikker i knærne.

Derfor kan det også være greit å endre på treningsformen og prøve noe annet. I tillegg har jeg nok mistet litt av motivasjonen til å løpe, men jeg ELSKER å gå. Med dekktrekking blir treningen morsom og (tids)effektiv.

Så det kan jo være målet mitt:
Morsom og (tids)effektiv trening ute!

Dette trenger du - dekk med kroker, tau og sele.

Dette trenger du – dekk med kroker, tau og sele.

 

Lag ditt eget dekk

Kanskje får du også lyst til å prøve denne treningsformen. Jeg hentet et brukt dekk hos en dekkforhandler og det kostet ingenting. Så kjøpte jeg noen kroker på Jula, boret hull i dekket til å montere krokene. Jeg kjøpte et solid tau og noen karabinkroker til å trekke med. Selen fra Fjellpulken kjøpte jeg på nettet fordi det var «off-season» og de ikke hadde den i sportsbutikken. Jeg bruker teleskopstaver når jeg går, men andre typer staver fungerer også fint. Du må bare passe på å ha god feste når du trykker de ned i underlaget.

Voilá! Da er du klar for dekktrekking.

 

SMIL fra Charlotte

 

PS: Du kan evt. kjøpe en ferdig utstyrspakke her. Få mer inspirasjon i denne facebookgruppa.

1 Comment

  • Torunn 8. mars 2019 at 10:11

    Takk Charlotte ❤️ Du er en sterk og viktig motivasjonsfaktor som inspirerer til å ta tak, og kjenne på gleden av å bruke (og tyne 💪🏻😉) kroppen! Vi er mange som er raskere og sterkere takket være deg👍🏻🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️😅

    Reply

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.