Aktiv i høstferien

Denne uken er det høstferie og jeg har hatt noen fridager der jeg kunne være sammen med sønnen min og finne på noe han liker å gjøre. Ofte i helgene så ønsker vi foreldre å dra ut på tur og selvom vi tilrettelegger så han kan være med og det delvis blir på hans premisser så er det likevel ikke nødvendigvis det han ønsker å gjøre.

Derfor tenkte jeg at han kunne få bestemme litt disse to dagene vi skulle tilbringe sammen. Den første dagen tok vi toget til Oslo (det var egentlig mit ønske….) med sparkesykkel begge to, for da ble det litt morsommere å være med mamma på tur og ikke så kjedelig som bare å gå rundt i byen. Vi sparket rundt i barcode, mot Sørenga og hadde stopp på Gamlebyen Skater Park. Men her var det bare bowls og det var ikke så gøy på sparkesykkel. Etterpå kjøpte vi byens største kanelboller og satte oss på taket på Oslo Opera for å nyte sola og kanelbollene. Deretter sparket vi videre langs havnepromenaden til Havnelageret der det også var en liten «skaterpark», men bra nok til at han syntes det var gøy å holde på her en stund. Til slutt besøkte vi pappaen hans på jobben i VG bygget og spiste lunsj med ham. Etter å ha sparket rundt i gatene på kryss og tvers utbrøt sønnen min plutselig – «mamma, du er jamen godt kjent i Oslo!». Ja, jeg har bodd en del år i Oslo og har alltid syklet og gått mye i tillegg til at jeg har vært interessert i gatenavn og beliggenhet og det å oppdage nye steder. Dette var alt i alt en veldig fin dag for både mor og sønn – aktiv i storbyen.

IMG_8611Oslo Barcode

IMG_8616Gamlebyen Skater Park

IMG_8625Oslo Opera

IMG_8627Skaterplassen på Havnepromenaden

IMG_8613Super dag i Oslo for mor og sønn

Den andre dagen fikk han velge hva han ville gjøre og naturligvis skulle vi besøke en skaterpark. Forrige dagen søkte vi på google etter skaterpark i Oslo og fikk opp bl.a. Haugenstua Skaterpark. Denne ville han da besøke. Det var et stykke å kjøre fra Sandvika til Haugenstua, men han syntes det var spennende at vi skulle på den andre siden av Oslo. Vel fremme på Haugenstua fant vi etterhvert frem til den litt bortgjemte skaterparken som viste seg å være en del av ungdommens motorsenter. Her var det både innendørs og utendørs skating. Det var egentlig ikke lov med sparkesykkel inne, men han fikk lov likevel da det ikke var så mye ungdommer der, bare noen få barn på tur fra AKS.

IMG_8629Haugenstua skaterpark

Etter bare en liten time ble han litt lei av å være her og ville hjem, men jeg syntes det var alt for tidlig å dra hjem igjen. Derfor foreslo jeg at vi skulle legge turen til Nansenparken på Fornebu der han har vært på sparkesykkeltur mange ganger før med sin pappa og noen kammerater. Det var naturligvis ikke helt det samme å bare være med mamma, men jeg tror likevel han syntes det var litt kult, for mamma pleier ikke å være med på sparkesykkeltur. Vi parkerte ved Storøya Grendesenter og hadde lett tilgang til hele stisystemet i Nansenparken. Han fikk være guide og viste meg hva han pleide å gjøre og så gjorde vi stort sett det samme. I vannrennen ved det gamle flytårnet hadde vi pinnekamp – hvilken pinne ville komme først ned gjennom rennen og ut av tunnelen? Etter den fine runden i parken var vi en tur innom Fornebu S for å kjøte frozen yoghurt is – en tradisjon som pappaen har innført. Med denne avslutningen kunne jeg igjen konstatere at det ble en veldig hyggelig dag for mor og sønn sammen – aktiv i naturen.

IMG_8751Lekeområde i Nansenparken

IMG_8754«Bølgene» – her går det opp og ned

IMG_8756Nydelig høstdag i Nansenparken

IMG_8760Hvem sin pinne vinner kappløpet i vannrennen? Mamma sin eller Casper sin?…… Casper vant!

Dette var to fine høstferiedager der vi fikk gjort noe sammen. Det er ikke så ofte det blir mor og sønn tid, men desto hyggeligere når vi først får det til. Vi har mange fine familieturer og pappaen er også flink til å gjøre ting med Casper når jeg har jobbehelg, men det er noe spesielt å få gjøre ting bare oss to. Dette satte vi begge to stor pris på.

Nå er det helg, så hvis du har jobbet i høstferien og har lyst til å gjøre noe med barna dine, så kan jeg så absolutt anbefale turer som dette. Bor du ikke i nærheten av Oslo, så finnes det helt sikkert fine plasser og sykkelstier dere kan dra på sparkesykkeltur på uansett der dere bor. Eller kanskje dere finner på noe helt annet sammen.

 

Høst-SMIL fra Charlotte

No Comments

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.